بازداشت شکنجه‌گر و قاتل سریالی گربه‌ها در تهران

پس از شکایت همسایه‌ها، پلیس زنی را بازداشت کرد که پس از ربودن گربه‌ها به آزار و کشتار سریالی آن‌ها اقدام می‌کرد

گربه‌‌‌ای در دانشگاه تهران- تصویر از صفحه اجتماعی «گربه‌های دانشگاه تهران» در فیسبوک

زنی که در منطقه شهرزیبای تهران به کشتن سریالی گربه‌ها اقدام می‌کرد، بازداشت شد.

خبری مبنی بر دستگیری قاتل و شکنجه‌گر سریالی گربه‌های تهران، روز جمعه سوم آذرماه ۱۴۰۲، منتشر شد. طبق این خبر، پلیس پس از شکایت همسایه‌ها، زنی را که پس از ربودن گربه‌ها، به آزار و کشتار سریالی آن‌ها اقدام کرده بود بازداشت کرده است.

در فیلم منتشر‌شده در رسانه‌ها مشخص است که این زن به بهانه نگهداری و پرورش گربه‌ها، آن‌ها را شکنجه و پس از کندن سر، لاشه این حیوانات را در محوطه‌ای اطراف ساختمان رها می‌کرد.

یکی از همسایه‌ها دراین‌باره تاکید کرده است که این زن بیش از ۱۵ گربه در خانه داشته است و هر بار با اعتراض همسایه‌ها مواجه می‌شده، ادعا می‌کرده باتوجه‌به نگهداری از گربه‌های خیابانی باید از او حمایت شود.

یکی دیگر از همسایه‌ها به رفتارهای غیرعادی این زن، از‌جمله تهدید به اسیدپاشی و ریختن بنزین به‌ صورت همسایه‌هایی که به او اعتراض کرده‌اند، اشاره کرده است.

بر اساس گفته‌های افراد در فیلم منتشر‌شده، این زن سر بریده برخی گربه‌ها را در خانه نگه داشته و در فریزر خانه‌اش نیز لاشه گربه‌های ربوده‌شده از خیابان دیده شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هرچند بر اساس شواهدی که تا این لحظه منتشر شده است، می‌توان گفت که این زن بیمار بوده، اما باید در نظر داشت مسموم‌کردن گربه‌های خیابانی و گاه ربودن بچه‌گربه‌ها در تهران پدیده تازه‌ای نیست.

تهران به سبب حضور فراوان‌ گربه‌ها در آن، همواره به شهر گربه‌ها شهرت دارد و این حیوانات زیبا به بخشی از هویت تهران بدل شده‌اند.

هرچند در سال‌های اخیر با افزایش سطح آگاهی جامعه، گربه‌ها مورد حمایت گسترده‌تر مردم قرار گرفته‌اند و گزند و آزار به آن‌ها کاهش پیدا کرده است، اما هنوز در معرض مرگ ناشی از تصادف، مسموم‌شدن تعمدی و سوزانده‌شدن بخشی از بدن به سبب گیرافتادن در موتور خودروها طی ماه‌های سرد سال، قرار دارند.

اما با بررسی اخبار منتشر‌شده درخصوص آزار حیوانات، به‌ویژه گربه‌ها، متوجه می‌شویم که این پدیده به سبب نبود برخورد قاطع قضایی بارها در سال‌های گذشته تکرار شده است.

مردی ۳۰ساله به نام قادر، تیرماه سال ۱۳۹۹، در حوالی خیابان جمهوری به کشتن سریالی گربه‌ها اقدام کرده بود که پس از بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد. قادر اعتراف کرد گربه‌‌کشی را به سبب نفرت و کینه شخصی، از طریق خفه کردن یا خوراندن جگر مسموم انجام می‌دهد.

سال ۱۳۹۸ هم فردی با مدرک تحصیلی دکترا به جرم کشتار گربه‌ها بازداشت شد که علت این موضوع را تلاش برای شکستن طلسم زندگی‌اش عنوان کرده و گفته بود به‌سبب آنکه با وجود سال‌ها حمایت از گربه‌های خیابانی و نگهداری و رسیدگی به آن‌ها، سرمایه‌اش را در بورس از دست داد، تصمیم گرفت با کشتن گربه‌های خیابانی این طلسم ناکامی را باطل کند.

مواردی که در آن‌ها گربه‌های پارک‌های تهران به‌طور دسته‌جمعی از طریق مسموم‌شدن با غذای آلوده کشته شدند، واکنش جامعه را در سال‌های اخیر به همراه داشته است. درعین‌حال باید یادآوری کرد که در کنار موارد آزار گربه‌ها، یکی از دلایل تکثیر و گسترش  این حیوانات زیبا در تهران، علاقه و حمایت جامعه از آن‌ها است.

کمتر پارکی در تهران است که اهالی محل غذای گربه‌های آن‌ را تامین نکنند. همچنین افراد زیادی در رسانه‌های اجتماعی از طریق تشکیل گروه‌های حمایتی تلاش می‌کنند گربه‌های آسیب‌دیده را با هزینه شخصی یا کمک‌های مردمی، مداوا و به افراد متقاضی نگهداری واگذار کنند.

به گفته صاحبان فروشگاه‌های غذا و وسایل حیوانات، در طول روز بسیاری از افراد غذاهای خشک برای سیرکردن گربه‌های خیابانی خریداری می‌کنند که نشان می‌دهد هرچند این حیوانات گاه در معرض آزار قرار می‌گیرند، اما به شکل عمومی محبوب مردم پایتخت‌اند.

اگرچه این مسئله برای برخی افراد سودجو به فرصتی بدل شده است تا به‌دروغ به نام حمایت از گربه‌ها، از افراد علاقه‌مند  مبالغی را دریافت کنند. شدت علاقه مردم تهران به گربه‌ها سبب شده است حتی برخی کافه‌ها و مجموعه‌های تجاری نیز به‌دلیل گربه‌های خود به شهرت برسند.

کافه موزه گربه ایرانی‌، یکی از شناخته‌شده‌ترین کافه‌های تهران بود که با تعداد زیادی گربه زیبا، علاقه‌مندان به این حیوانات بازیگوش و جذاب را به خود جذب کرد، اما اداره اماکن طی یک سال گذشته بارها آن را پلمب کرد و در نهایت ناچار به تعطیلی موقت شد.

انتشار خبر دستگیری قاتل سریالی گربه‌ها این روزها بار دیگر مسئله برخورد قاطع قضایی با حیوان‌آزاری را مطرح کرده است و حامیان حقوق حیوانات معتقدند دستگاه قضایی باید در احکام صادره قاطعیت بیشتری نشان دهد تا از تکرار آن جلوگیری شود.